ره توشه وحی

کاروان حج 19340 خواف خراسان رضوی

ره توشه وحی

کاروان حج 19340 خواف خراسان رضوی

بیماری‌های چشمی


ü  دست‌های آلوده خود را به چشم نکشید. بعضی عادت دارند در پایان نمازهای یومیه دست خود را به صورت و چشم‌ها بکشند. این عمل مواقعی که دست‌ها آلوده‌اند، موجب عفونت چشمی می‌شود. لذا از این کار پرهیز نمایید.

ü    مرتباً دست و صورت خود را بشویید.

ü  مبتلایان به بیماری‌های خاص چشمی داروی خود را برای مدت 40 روز به همراه داشته باشند.

ü  برای جلوگیری از ضربه‌های چشمی، پیشنهاد می‌شود در رمی جمرات از عینک‌های طلقی استفاده نمایید.

    چشم عضو حساسی است، در طول سفر مراقب آن باشید و دست آلوده‌ی خود را به آن نزدیک نکنید.


منبع: راهنمای سلامت زائران حج تمتع

ویرایش از: عبدالقدوس موحدی

عرق‌سوز


ü  بسیاری از زائران در اثر تعریق فراوان و پوشیدن لباس‌های نامناسب مثلاً لباس‌های دارای الیاف پلاستیکی گرفتار عرق‌سوز، به خصوص در ناحیه زیربغل، کشاله ران و نشیمن‌گاه می‌شوند.

ü  برای پیشگیری از این عارضه، خودداری از رفت و آمد در گرما، پوشیدن لباس‌های زیر نخی، استحمام مکرر و بالاخره استفاده از پودر تالک یا سولفات روی در نقاطی که اولین نشانه‌های عرق‌سوز را در آنجا مشاهده می‌کنید، مفید است.

با مراقبت های لازم از عرق سوز شدن بدن خود جلوگیری کنید.


منبع: راهنمای سلامت زائران حج تمتع

ویرایش از: عبدالقدوس موحدی

یبوست


خیلی از زائرین در ایام حج دچار یبوست می‌شوند و از آن رنج می‌برند. مهمترین علل یبوست در این ایام عبارتند از:

ü  تعریق زیاد و کاهش آب بدن، که راه‌چاره آن جبران آب ازدست رفته با نوشیدن مکرر آب، حتی در صورت عدم احساس تشنگی است.

ü  مصرف غذاهای بدون سلولز، که این مشکل نیز با مصرف میوه‌جاتی مثل پرتقال و افزایش سبزیجات در غذا و استفاده از نان‌هایی که آرد آنها کمی سبوس دارد، به طور نسبی قابل اصلاح است.

ü    مصرف زیاد نوشابه که معمولاً مورد علاقه زائرین است.

ü    نوشیدن چای پررنگ.

ü    مصرف زیاد گوشت.

ü    عدم استفاده بموقع از توالت یا عجله دردفع (مناسب‌ترین زمان آن پس از مصرف غذاست).

یبوست با مصرف صحیح غذا، سبزیجات و میوه قابل پیشگیری است.


منبع: راهنمای سلامت زائران حج تمتع

ویرایش از: عبدالقدوس موحدی

مسمومیت‌های غذایی


از بیماری‌هایی که ممکن است در کاروان پیش بیاید و معمولاً جمعی از زائرین را گرفتار نماید مسمومیت‌های غذایی و بیماری‌های روده‌ای است.

برای پیشگیری از این بیماری‌ها به نکات زیر توجه فرمایید:

ü  مسئولین هتل و کاروان باید توجه داشته باشند که درجه دستگاه گرمکن غذا (هیتر) را در 60 الی 80 درجه سانتیگراد تنظیم و نگهداری نمایند.

ü    قبل و بعد از صرف غذا یا هرگونه موادخوراکی، دست‌های خود را با صابون مایع بشویید.

ü    از تهیه ومصرف موادغذایی از بیرون کاروان خودداری کنید.

ü    غذا را در درجه حرارت اتاق نگه ندارید.

ü    از منبع‌های آب بین راهی استفاده نکنید و آب‌بطری به همراه داشته باشید.

ü  اگر دچار اسهال خونی هستید، ناخن‌های خود را کاملاً کوتاه کنید، از صابون مایع یا کاملاً اختصاصی خود استفاده کنید و از مسئولین کاروان بخواهید که توالت را ضدعفونی نمایند و حتماً موضوع را به اطلاع پزشک مجموعه برسانید.

ü  مسمومیت‌های غذایی با مصرف غذاهایی نظیر مرغ بخصوص به صورت شنسیل یا کنتاکی، سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و کلاً غذاهای دارای سس و تخم‌مرغ و غذاهایی که آماده کردن آنها نیازمند دست‌کاری زیاد است، بیشتر مشاهده می‌شود.

مسمومیت غذایی به راحتی قابل پیشگیری و به سختی قابل تحمل است.


منبع: راهنمای سلامت زائران حج تمتع

ویرایش از: عبدالقدوس موحدی

ساخت مکان جدید برای طواف

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از روزنامه سعودی عکاظ، ساخت این مکان با ۹۵ درصد پیشرفت، به مراحل نهایی خود نزدیک شده و در چند روز آینده راه اندازی می‌شود.
این مکان جدید برای طواف افراد دارای ناتوانی جسمی و سن بالا ساخته می‌شود و ظرفیت میزبانی
 ۱۵۰۰ نفر در ساعت را خواهد داشت.
این سازه جدید با عرض
 ۱۲ متر در ارتفاع ۱۳ متری از سطح زمین ساخته شده و هدف از آن فراهم کردن مکان امن و راحت برای طواف افراد ناتوان و سن بالاست.









منبع: خبرگزاری حج