ره توشه وحی

ره توشه وحی

کاروان حج 19340 خواف خراسان رضوی
ره توشه وحی

ره توشه وحی

کاروان حج 19340 خواف خراسان رضوی

تصاویر شستشوی خانه خدا با گلاب و آب زمزم‌

همزمان با روز پایانی ماه رجب و در آستانه فرا رسیدن ماه شعبان، امروز هشتم خرداد ماه، خانه خدا با حضور شماری از مسوولان سعودی و میهمانانی از کشورهای اسلامی با گلاب ناب و آب زمزم‌ شستشو داده شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج به مکه مکرمه، صبح امروز مسجدالحرام میزبان صدها هزار نفر از مسلمانان جهان بود که پس از مدتها انتظار، شاهد باز شدن در کعبه بودند.

در این مراسم باشکوه و معنوی که هر ساله برگزار می‌شود، خانه خدا با گلاب ناب و آب زمزم، پس از نماز صبح شستشو داده شد.

همچنین حجرالاسود نیز با پارچه ای سفید و با ترکیبی از گلاب و آب زمزم شستشو و معطر شد.

در مراسم امروز خالد الفیصل رئیس کمیته مرکزی حج عربستان و امیر مکه، شیخ عبدالرحمن السدیس رئیس کل امور حرمین شریفین و محمد الخزیم معاون وی به همراه برخی نمایندگان کشورهای اسلامی حضور داشتند که وارد خانه خدا شدند و در این مراسم معنوی شرکت کردند.

شستشوی خانه خدا در مراسم و مراحل ویژه ای انجام می‌شود و دیوارهای خانه خدا با ظروفی از آب زمزم مخلوط با گلاب با پارچه‌های سفید شسته می‌شوند.

همچنین زمین خانه خدا که با سنگ مرمر مفروش است، با پارچه‌های سفید معطر با بهترین عطرها، گلاب کاشان، عود و مشک شسته و خشک می‌شود.

بر اساس سنت هر ساله کعبه مشرفه یک ساعت پس از نماز صبح باز شده و پادشاه یا معاون وی وارد آن می‌شوند و پس از خواندن دو رکعت نماز در داخل آن، به همراه میهمانانی از کشورهای اسلامی به شستشوی کعبه مشرفه می‌پردازند که البته امسال ملک عبدالله قادر به انجام این کار نبود و خالد الفیصل امیر مکه مکرمه به جای وی این کار را انجام داد.

شستشوی کعبه مشرفه یک سنت نبوی است که پیامبر (ص) روز فتح مکه مکرمه هنگامی که داخل کعبه مشرفه شد، پس از پاکسازی آن از وجود بت‌ها به شستشوی آن اقدام کردند.







نکاتی که عمره‌گزاران ماه مبارک رمضان باید بدانند


به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج در مکه مکرمه، ستاد عملیات عمره اعلام کرد: با توجه به شرایط خاص ماه مبارک رمضان در هر یک از شهرهای مدینه منوره و مخصوصا مکه مکرمه، شرایط و محدودیت‌های خاصی برای معتمرین در گروه‌های اعزامی ماه ضیافت الهی وجود خواهد داشت.

براساس این گزارش، عدم سهولت استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و در نتیجه دشواری رفت و آمد به حرم و نیز عدم توزیع غذای گرم در طول روز برای کودکان، بیماران و افراد کهنسالی که نمی‌توانند روزه بگیرند، از جمله محدودیت‌های موجود در ماه رمضان خواهد بود.

شلوغی حرم و خیابان‌های اطراف مسجدالحرام به دلیل برگزاری نماز تراویح تا ساعت ۱۲:۳۰ نیمه شب، دشواری رفت و آمد و یا اجبار به پیاده روی برای رسیدن به حرم و یا استفاده از تاکسی‌هایی که گاه کرایه‌های گران دریافت می‌کنند، از دیگر شرایط عمره در ماه رمضان اعلام شده است.

بنابر این گزارش، زائران متقاضی اعزام به عمره در ماه مبارک رمضان بایستی با توجه و آگاهی نسبت به موارد فوق ذکر شده برای تعیین زمان اعزام و انتخاب کاروان خود اقدام کنند.

با توجه به محدودیت‌های اعلام شده پیشنهاد می‌شود، صرفا افرادی که امکان سفر در شرایط و محدودیت‌های موجود در مکه و مدینه را دارند، نسبت به اعزام و حضور در سرزمین وحی همزمان با ماه مبارک رمضان اقدام کنند.

مواردی که موجب دردسر زائران در مکه و مدینه می‌شود


حسن سحرخیز، مدیر ستاد عملیات عمره در مکه مکرمه در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج در مکه اظهار داشت: عدم آگاهی از قوانین و حساسیت‌های موجود در کشور میزبان، توزیع شیرینی و شکلات در مسجدالحرام، استعمال دخانیات در اماکن شریفه و… از جمله علل دستگیری هاست.

وی خاطرنشان کرد: توجه به اغلب مواردی که موجب دستگیری زائران در مکه و مدینه شده، نشان می‌دهد که برخی عمره گزاران نسبت به قوانین عربستان آگاهی و آشنایی کامل ندارند، از این رو مدیران کاروان‌های عمره بایستی در جلسات قبل از اعزام نسبت به توجیه زائران اقدام کنند.

سحرخیز با بیان این‌که یکی از موارد برخورد عوامل امنیتی با زائران عمره‌گزار کندن نخ پرده کعبه است، تصریح کرد: متأسفانه برخی از زائران کشورهای مختلف اقدام به این مسأله می‌کنند که شدیدا از سوی عوامل سعودی برخورد می‌شود.

مدیر ستاد عملیات عمره در مکه مکرمه بوسیدن مقام ابراهیم، قرائت ادعیه با صدای بلند، تجمع در پشت مقام ابراهیم در صورتی که موجب اذیت دیگر زائران شود را از دیگر موارد برخورد عوامل امنیتی در مسجدالحرام دانست و افزود: انتظار می‌رود زائران گرامی با رعایت قوانین و راهنمائی‌های مدیران محترم و روحانیون معزز سفری شیرین و پرمعنویت به ارمغان بیاورند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۶۵۰ هزار زائر از ایران اسلامی عازم سرزمین وحی شده اند که تنها حدود ۱۰ نفر دستگیر شده داشته ایم که بیشتر دستگیرشدگان با تلاش عوامل ستاد، بعثه مقام عظم رهبری و کنسولگری آزاد شده اند.