انتشار اخبار و گزارشهای مختلف درباره مشاهده و شیوع ویروس کرونا در عربستان سعودی و برخی کشورهای عربی منطقه؛ هرچند نگرانیهایی را در میان برخی زایران خانه خدا ایجاد کرده است اما گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که بحمدالله تاکنون هیچ گزارش نگران کنندهای مبنی بر ابتلای عمره گزاران کشورمان به این ویروس منتشر نشده است.
ویروس کرونا از ویروسهای سرماخوردگی است که شدت و سرعت ویروس آنفولانزا را ندارد. این بیماری سال گذشته اولین بار در عربستان شناخته شد و به طور همزمان در کشورهای قطر، امارات و انگلستان هم مواردی از ابتلا گزارش شده است.
ویروس کرونا راههای انتقال از شتر به انسان و انسان به انسان شیوع پیدا میکند که عمده انتقال این بیماری تاکنون از راه خوردن شیر شتر بوده است.
مسلم است قضاوت در مورد سرعت انتشار بیماری هنوز زود است ولی از شدت و سرعت ویروس آنفولانزا برخوردار نیست و هم اکنون سازمانهای بهداشتی در دنیا در حال رصد و انجام تحقیقات روی این ویروس هستند.
سازمان بهداشت جهانی با همکاری با مقامهای وزارت بهداشت کشورهای مختلف در حال تحقیق برای کشف ماهیت این نوع ویروس و راههای انتشار و انتقال آن است.
سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده است که ویروس کرونا در وضعیت کنونی تهدیدی برای بهداشت عمومی به شمار نمیآید و نیازی به ممنوع کردن سفر به هیچ کدام از کشورها، تحت آزمایش قرار دادن افراد در مبادی ورودی یا محدود کردن تجارت نیست.
این خانواده ویروسی اولین بار در سال ۱۹۶۰ کشف شد که موجب بروز بیماریهایی از خانواده سرماخوردگی در انسان و حیوانات میگردد و از ویژگی آنها زوائد تاج مانند بر روی سطوح دیواره ویروسها است.
علایم این بیماری هنوز ناشناخته است، اما از علایم اصلی این بیماری تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی است. بیمار ممکن است سرفههای چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی، پریکاردیت و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است.
کارشناسان توصیه میکنند که برای جلوگیری از ابتلا به این نوع ویروس بهتر است دستها را چندین بار در طول روز با آب و صابون شست، به چشم ها، بینی و دهان دست نزد و از تماس نزدیک با افراد مبتلا خودداری کرد و در صورت ابتلا، بیمار بهتر است در خانه بماند، از تماس نزدیک با سایر افراد خودداری کند و هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان خود را بگیرد.
دکتر محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این باره میگوید: علائم ویروس کرونا شبیه یک بیماری سرماخوردگی ساده است و باید توجه داشت بعضی از انواع این ویروس میتواند علائم شدیدی مثل گرفتاری ریه و نارسایی کلیه ایجاد کند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر گفت: البته در تمام افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند این علائم شدید وجود ندارد.
وی افزود: معمولا افرادی که سامانه ایمنی ضعیف یا یک بیماری زمینه ای دارند اگر مبتلا به این ویروس شوند علائم این بیماری برای آنها شدیدتر و خطرناکتر خواهد بود.
هرچند مامورین بهداشتی کشورمان در فرودگاهها اقدام به اطلاع رسانی درباره این ویروس کردهاند، اما به زائران عزیز توصیه میشود تا ضمن رعایت دقیق نکات بهداشتی؛ اگر احتمالا علائمی شبیه بیماری سرماخوردگی دارند خود درمانی نکند و هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند.
تاکنون سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل سخت گیرانه ای صادر نکرده و همه کشورها را به آموزش و اطلاع رسانی در خصوص این ویروس توصیه کرده است.
از سوی دیگر مسئولان بهداشتی و درمانی کشورمان مستقر در مکه مکرمه و مدینه منوره تدابیر لازم را برای جلوگیری از هرگونه ابتلای احتمالی زائران ایرانی به این ویروس تدارک دیده اند.
در همین ارتباط «عادل مقصودی نژاد» معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به پزشکان و زائران ایرانی که امسال به حج مشرف میشوند توصیه کرده است تا در زمینه این ویروس اطلاعات کافی داشته باشند و زائران را نسبت به موارد ابتلاع به این بیماری آگاه کنند.
یادآور میشود هرساله سفر معنوی حج با چالشها و بیماری هایی روبرو بوده است که در سالهای گذشته به دلیل آگاهی و توجه مطلوب زایران به توصیههای بهداشتی مشکل خاصی بوجود نیامده است.
امسال ۶۴ هزار زایر ایرانی برای انجام مناسک حج که از ۱۴ شهریور ماه آغاز میشود به عربستان سعودی سفر میکنند.
تندرستی، تاجی است بر سر انسان سالم ولی هیچ کس جز یک بیمار این تاج را نمیبیند.
کاروان حج 19340 شهرستان خواف
عبدالقدوس موحدی