ü در صورت ابتلا به گرفتاری تنفسی با نوشیدن مقدار زیاد مایعات گرم (مثل چای کمرنگ) و خودداری از نوشیدن آبیخ و نوشابههای سرد و خوردن غذاهای سنگین، چرب، تند و سرخکرده، به درمان بیماری خود کمک کنید.
ü استراحت کافی باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شده و در مقابل بیماری عامل موثری بشمار میرود. تقسیم اوقات روز و شب برای انجام اعمال، عبادات، استراحت و... منطقیترین راه برای حفظ سلامتی زائران محترم میباشد. بهرهمندی از عبادت با نشاط در گرو جسم و روان سالم و شاداب میباشد.
ü با استراحت کافی و پرهیز از خستگی ناشی از رفت و آمد بیجا در کوچه و بازار، زمینه بهبودی را فراهم کنید. در ضمن مواظب باشید که هنگام عطسه و سرفه حتما دهان و بینی را با دستمال بگیرید تا دیگران را مبتلا نسازید. (بالاخره خوب است تکرار کنیم که بهترین داروی این گرفتاری استراحت و نوشیدن مایعات گرم به مقدار کافی است). بدیهی است که مراجعات مکرر به پزشک (حتی چند بار در روز که بعضی از زائران به این کار مبادرت میکنند) کارساز نیست و بایستی اجازه داد تا دوره بیماری طی شود.
ü طول دوره این بیماری بطور متوسط 7-8 روز است. لذا بهدنبال دارویی که آب روی آتش بریزد نباشید. بعضی از زائران در عرفات و منی، به درمانگاههای عربستان هجوم میآورند تا داروی خارجی دریافت کنند. توجه داشته باشید که این داروها نیز کارساز نیستند و درعمل، حضور در صفهای طولانی موجب بدتر شدن حال شما میشود. اکثر این گرفتاریها ویروسی یا آلرژیک است و نیازی به مصرف آنتیبیوتیک ندارد.
ü غرغره و استنشاق آبنمک در بهبودی علایم بسیار موثر است. (یک بسته کلرو سدیم در یک بطری کوچک)
ü مصرف سیب بهبودی را تسریع میکند.
ü در زمان ابتلا، سوپ بدون ادویه و فلفل (سوپ ساده) مصرف کنید.
ü کسانی که سابقه سینوزیت، برونشیت، آسم و گرفتاری مزمن ریوی دارند، طول مدت بیماری آنها طولانیتر خواهد بود.
ü ممکن است بیمار در مرحله اول نیاز به تجویزآنتیبیوتیک نداشته باشد ولی اگر عوارضی نظیر التهاب گوش میانی، برونشیت، سینوزیت، و ذاتالریه پیش آید حتما نیازمند رسیدگی بیشتری خواهد بود.
ü واکسن آنفلوآنزا، به ویژه برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی، دیابت و افراد مسن از ابتلا به بیماری وخیم، جلوگیری میکند. همچنین واکسن پنوموواکس به ویژه در افراد مبتلا به سینوزیت و برونشیت مزمن و قلبی عروقی میتواند در پیشگیری از اشکال وخیم بیماری مفید باشد.
نداشتن اضطراب، از عوامل اصلی بهبودی است.
منبع: راهنمای سلامت زائران حج تمتع
ویرایش از: عبدالقدوس موحدی